bedrijfsuitje

Wat te doen op een bedrijfsuitje?

Blog

Een bedrijfsuitje is een fantastische manier om je werknemers elkaar beter te laten leren kennen, en emotioneel te verbinden. Natuurlijk zijn werknemers die het goed met elkaar kunnen vinden over het algemeen productiever en hebben betere resultaten dan teamgenoten die elkaar niet mogen. Een bedrijfsuitje kan daarom niet alleen erg leuk zijn, maar ook heel goed zijn voor het bedrijf. De waarde van teambuilding moet niet onderschat worden en is een kern taak voor alle goede managers. Daarom bespreek ik in dit artikel wat goede en productieve activiteiten zijn die je op een bedrijfsuitje kan doen met je werknemers.

Teamsporten

Over het algemeen is er niks beter om mensen te binden dan ze samen in een team te laten strijden tegen andere teams. Bijvoorbeeld wedstrijdjes voetbal, hockey of iets dergelijks zijn fantastische manieren om hechte banden te smeden in de hitte van de strijd. Natuurlijk kunnen balsporten erg moeilijk zijn voor sommige mensen en zijn er ook nog andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een wedstrijdje paintball is ook heel leuk, en over het algemeen heeft iedereen daar plezier in, of je nou goed of heel slecht erin bent. Aan het einde maakt het niet uit wie er wint, zolang er maar plezier is gehad.

Activiteiten waar je moet samenwerken

Een bedrijfsuitje hoeft niet uit een sport te bestaan. Er zijn andere leuke activiteiten die tot een hechte band tussen de werknemers kan leiden. Wat deze dagen heel populair is als een team activiteit is een ‘escape room’. Dit houdt in dat je met een groepje in een kamer wordt opgesloten en dan binnen een bepaalde tijd puzzels en raadsels moet oplossen om jezelf te bevrijden uit de kamer. Dit is niet alleen erg spannend en leuk, maar je moet ook goed en snel samenwerken, anders kom je nooit uit de kamer. Dit is een erg leuke ervaring, en ook meteen een goede oefening voor als je samen een stressvol project op het werk moet afhandelen

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten mogelijk. Bijvoorbeeld een bedrijfs-picnic met families van alle werknemers kan ook een prima dag zijn. Het allerbelangrijkste is dat er een gelegenheid is voor werknemers buiten de stressvolle omgeving van het werk, elkaar in alle rust beter te leren kennen en een band te creëren. Wanneer je een succesvolle uitje ervan maakt, zal je merken dat de voordelen zich tot op de werkvloer laten zien. Veel plezier alvast op je volgende bedrijfsuitje.

Geef een reactie