Vergaderen is een kunst!

Blog

Hoewel het voor ondernemers nu allemaal anders gaat dan ze gewoon zijn, is het toch goed na te denken hoe alles doorgang kan vinden zodat je zoveel mogelijk gewoon aan het werk kan zijn. Ook is het goed om na te denken over hoe je het in de toekomst wilt gaan inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld eens analyseren of je alles goed geregeld hebt voor wat betreft je afspraken op een vergaderlocatie.

Goede locatie

Zeker als je een afspraak hebt met een potentiële nieuwe klant, is het belangrijk dat de locatie goed is. Dan bedoel ik niet alleen de locatie zelf maar ook de manier waarop je deze kan bereiken. Zo moet het makkelijk bereikbaar zijn met de auto en het ov. Er moeten voldoende parkeerplaatsen zijn zeker voor een vergaderlocatie in Amsterdam. Dat scheelt de nieuwe potentiële klant namelijk heel veel stress en zorgen over parkeren. Niet alleen in Amsterdam is dat overigens het geval. Dit geldt over het algemeen voor alle grote steden. Je kunt dus ook denken aan een vergaderlocatie in Breda. Daarnaast is het ook belangrijk dat de omgeving waar de vergadering plaats vindt, netjes en overzichtelijk is. Dus geen volle tafels of prullebakken. Gewoon ordelijk.  Als je dit goed hebt geregeld dan is de kans dat je afspraak ook goed gaat verlopen. De klant is namelijk ontspannen en kan zich volledig op het gesprek richten.

De vergadering

Als alle randvoorwaarden goed zijn geregeld, maak je al meteen een goede start. Op dit punt gaat de inhoud tellen. Zorg er voor dat je goed weet wat je met elkaar wilt besrpeken en houd hierin een lijn aan die voor iedereen goed te volgen is. Als je dit niet doet, dan is de kans groot dat je in dit soort gesprekken gaat afdwalen en  dat niemand op een gegeven moment nog weet waar het eigenlijk over ging. Het gevolg is dan dat zo'n vergadering een onbevredigend gevoel achter laat en dat wil je niet. Denk dus goed na over wat je wilt zeggen maar ook de manier waarop je het wilt zeggen. Een eerste indruk is enorm belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je er netjes uit ziet.

Hopelijk is de huidige situatie snel voorbij en kunnen er weer volop vergaderingen plaatsvinden. Mocht het zo ver zijn, heb jij je in ieder geval een beetje verdiept in hoe je dat dan het beste kan aanpakken. Heel vele succes gewenst voor de komende periode!

Geef een reactie