Waarom een game PC?

Blog

Toekomst van gamen

De toekomst van gamen is rooskleurig. Elk jaar opnieuw worden de graphics van games beter en de werelden die spelers kunnen verkennen groter. Niet alleen dat maar dit ook virtual reality is zijn intrede op de markt aan het maken waardoor de ervaring van gamen steeds meer een immersie wordt. Een van de grootste games van vorig jaar was Red Dead Redemption 2. Origineel alleen uitgebracht op de Playstation en Xbox platforms is deze game helaas nog niet voor de pc verschenen. Maar dat zal niet lang meer duren. Er zijn al beelden verschenen met test screenshots van Red Dead Redemption 2 en het ziet er fantastisch uit. De reden dat veel mensen kiezen voor een pc in plaats van een Xbox of Playstation is omdat deze veel betere grafische kwaliteiten heeft dan deze andere platforms. Desondanks is het natuurlijk jammer dat een game zoals Red Dead Redemption 2 of daarvoor ook GTA V niet meteen op de pc verschijnt.

Desondanks zijn er ook vele games die exclusief voor de pc zijn. Een ander voordeel van de pc is dat een pc veel meer mogelijkheden heeft dan slechts games. Een game PC kan natuurlijk ook gebruikt worden voor taken zoals grafisch design, video editing en foto editing etc. Dit zijn allemaal taken die een grotere computerkracht kosten. Daarom is de kracht die een game PC heeft om games te draaien ook handig voor dergelijk werk.

Zelf samenstellen of kant en klaar?

Nu is het aanschaffen van een computer een dure aankoop. Vaak duurder dan de consoles die ik heb genoemd. Vandaar dat het belangrijk is om de juiste computer te kiezen. Bij het aanschaffen van een game PC is de eerste keuze om te maken of je een kant en klare pc koopt of dat je zelf de onderdelen aanschaft en de pc zelf in elkaar zet. Het mooie van zelf een computer bouwen is dat je volledige controle hebt over welke onderdelen je gebruikt en hoe je de computer samenstelt. Een ander mooi voordeel is dat je een zelfgebouwde waterkoeling kunt gebruiken die vaak een extra schoonheid aan je nieuwe pc geeft. Desondanks is het bouwen van een pc ook erg ingewikkeld. Heb je nog nooit zelf een pc samengesteld is het misschien een beter idee om een computer al gebouwd te kopen. Let hierop dat je een aardig budget uittrekt zodat de computer ook de komende jaren goed mee zal gaan. De wereld van gamen gaat zo snel vooruit dat je niet na een jaar of twee al weer een nieuwe computer wilt moeten aanschaffen.

Geef een reactie