Op de e-bike naar het werk? Lees dan eerst dit!

Blog

Belangrijke punten bij de aanschaf van een elektrische fiets

De aanschaf van een elektrische fiets is een behoorlijke investering. Uiteraard krijg je hier veel voordelen voor terug. Je bespaart enorm op de brandstofkosten van je auto en kunt je zonder veel inspanning comfortabel van A naar B bewegen. Juist dat maakt de e-bike vandaag de dag zo populair. Door het ruime aanbod kan de keuze voor de juiste elektrische fiets best nog eens een moeilijke beslissing zijn. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee dient te houden.

Bij een goede inachtneming en overweging vind je altijd de fiets die bij je past. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en het comfort van een aangedreven fiets. Om aan de wensen van een zo breed mogelijk publiek te kunnen voldoen, zien we tegenwoordig steeds meer verschillende e-bikes op de markt komen. Hierbij kun je denken aan elektrische damesfietsen, sportieve fietsen en zelfs mountainbikes met aandrijving. Ook de accu’s en de motoren van e-bikes verschillen van elkaar.

Elektrische fiets motoren

De motor en de accu zijn belangrijke onderdelen van een e-bike. Deze zorgen voor een goede ondersteuning en een actieradius die past bij jouw persoonlijke wensen. Fiets je regelmatig lange afstanden? Dan is het verstandig om te kiezen voor een e-bike met een krachtige accu. Ook heb je hierin nog de keuze uit verschillende soorten aandrijvingen. Hierbij kun je denken aan een elektrische fiets met een middenmotor, achterwielaandrijving of een aandrijving in het voorwiel. Wil je niet zoveel geld uitgeven aan de aanschaf van een e-bike, dan is het verstandig om te kiezen voor een elektrische fiets met de aandrijving in het voorwiel. Ook qua onderhoud zijn deze e-bikes het voordeligst. Voordat je overgaat tot de aankoop van een e-bike, is het verstandig om deze 3 modellen van tevoren uit te proberen. Zo kun je zelf bepalen welke vorm van ondersteuning het beste bij je past.

Onderhoud van de elektrische fiets

Een goed onderhoud is tevens van belang als je optimaal wilt blijven genieten van jouw elektrische fiets. Het houdt de motor en de accu van jouw e-bike in goede conditie. Daarnaast kun je zelf ook bijdragen aan de levensduur van de accu. Zorg ervoor dat deze tijdig wordt opgeladen en niet wordt blootgesteld aan hevige temperatuursveranderingen. Ook een goede lader is daarbij van groot belang. Zo hou je de actieradius van jouw accu in goede conditie en blijf je fietsplezier houden van jouw elektrische fiets.

Geef een reactie