e-commerce marketing

Hoe zet ik een succesvolle webshop op?

Blog

Het is tegenwoordig niet meer zo lastig om een eigen bedrijfje te beginnen. Waar je vroeger voor een winkel daadwerkelijk een pand moest kopen, kan je tegenwoordig je winkel volledig online managen. De laatste jaren gaan kopen steeds meer mensen verschillende dingen online. Het kan handig zijn om zelf ook een eigen webshop te beginnen. Lees in de blog wat er allemaal belangrijk is bij het opstarten van je eigen succesvolle online webshop.

Kies een productcategorie

Het is niet realistisch om een webshop op te richten met net zoveel producten als bol.com of Wehkamp. Zorg ervoor dat je een bepaalde productcategorie kiest en ga daar dan ook volledig voor. Zo kan je je eigen webshop voor watersport beginnen of een online boekenwinkel. Doordat je je specialiseert op één categorie producten is het voor jou mogelijk om hele specifieke items te verkopen die de grote webshops niet verkopen.

Houd je voorraad beperkt

Hoewel je het liefst een grote voorraad hebt om zoveel mogelijk producten te kunnen verkopen is een grote voorraad heel duur. Je weet ook niet met elk product of je deze wel kan verkopen. Zorg er dus voor dat je niet een te grote voorraad aanhoudt bij sommige producten. Bij producten waar de turnover ratio heel hoog is kan je wel een wat grotere voorraad aanhouden.

Zorg voor de juiste marketing

Zonder bezoekers op je webshop zal je ook niks verkopen. Zorg er daarom voor dat je aan e-commerce marketing doet als webshop. E-commerce marketing zorgt ervoor dat je omzet zal groeien, omdat er een hele online strategie zal worden uitgestippeld. Je kan deze e-commerce marketing makkelijk uitbesteden aan derde partijen die zijn gespecialiseerd zijn in online adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO). Ook is het mogelijk om te adverteren via het grote Amazon platform.

Design je website juist

Als je een reguliere winkel hebt, is het belangrijk dat deze schoon en netjes is. Bij een webshop is dit ook van belang. In plaats van de ramen te lappen elke week, is het belangrijk dat het design van de website goed is. Een mooie website kan je vaak zelf maken, maar om ervoor te zorgen dat je website geoptimaliseerd is voor de beste bezoekervaring kan het handig zijn om dit te laten uitbesteden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende strategieën over hoe je een webshop moet inrichten. Maak dan ook gebruik van alle informatie die over webshop design bekend is, zodat jouw webshop een succes kan worden!

Geef een reactie