Hoe ga je als ZZP\’er om met de bank?

Blog

Financiën is een algemene term voor financiële onderdelen en aspecten over het management, het genereren van revenuen en de organisatie van fondsen en investeringen. Kortom, financiën is een ongelooflijk brede term. Alle dingen in financiën om naar financiële transacties, waarbij een partij iets van een andere aankoopt tegen een prijs, en vervolgens die prijs plus rente en andere vergoedingen aan de verkoper betaalt. Er zijn veel verschillende aspecten van financiën, zoals bedrijfsfinanciën, investeringsfinanciering, hypotheekfinanciering, financiële markten, verzekeringen en bankieren. De totale marktwaarde van alle financiële activa en passiva wordt de bruto waarde van financiën genoemd. Zeker als ZZP’er krijg je met bovenstaande onderdelen dagelijks te maken. 

De bank als vriend

Er zijn veel studenten die afgestudeerde velden in financiën willen nastreven in economie of andere niche market vanwege de hoge zelfwaardering en baankans die dit veld biedt. In de VS verdienen afgestudeerde programma's in financiën rond de gemiddelde salarissen. Veel afgestudeerden hebben banen in belangrijke financiële instellingen zoals banken of hedgefondsen en genieten van een hoge zelfschenken in de arbeidsmarkt. Vaak komen deze afgestudeerde terecht bij een bank. Hier is vaak baanzekerheid en is ontwikkeling van jezelf nodig. Het is altijd belangrijk om een goede bankrelatie met uw bank te behouden. Wanneer u samen zaken doet, kunt u dezelfde bank gebruiken en kunnen ze u geweldige service geven. Sommige mensen kunnen het zich niet veroorloven om een aparte bankrekening te openen. Hetzelfde kan gelden voor uw ZZP bedrijf. Gelukkig zijn er ook aanbieders die een gratis zakelijke rekening aanbieden als u bij hun als klant komt. Een zakelijke rekening starters is namelijk niet gratis, normaal gesproken. Als u van plan bent over te stappen, moet u uw oude bankrekeningen annuleren en opnieuw beginnen bij de andere bank. Als u momenteel een hypotheek afsluit of een lening van de thuisvermogen heeft, kan het annuleren van die rekeningen moeilijk zijn.

Service van de bank

Sommige banken bieden een bankpas en laten de klant een bepaald bedrag van interest of bonuspunten verdienen door deze te gebruiken om aankopen te doen. Als het saldo op de bankrekening minder is dan het vereiste ontwenningsbedrag, wordt de klant een overdekkingsvergoeding in rekening gebracht voor het verschil. Een overdekking is een vergoeding die wordt opgeladen wanneer een klant zijn of haar beschikbare saldo overschrijdt aan de eisen van de bank. Overdraft-kosten zijn niet-restitueerbaar. Veel banken brengen een minimale vergoeding in rekening voor deze service. Sommige banken hebben geen minimumbalans en geen controles of spaarrekeningen.

Geef een reactie