Peter kaiser

Historische schoenen

Blog

Peter Kaiser is een schoenenmerk dat al sinds 1838 bestaat, en nog steeds met zijn tijd meegaat. De allereerste schoenenfabriek werd in 1838 door hem opgezet in Duitsland, waarna zijn ambachtelijk gemaakte schoenen zo gewild werden, dat hij ook begon met de allereerst schoenen export naar naburige landen.

Kwaliteit.

Hoewel de prijs van de Peter Kaiser schoenen wat hoger ligt dan gemidddeld (ongeveer 150-, EU per paar) is de kwaliteit aanzienlijk beter dan die van andere merken. Dit komt doordat ambacht hoog in het vaandel staat bij het ontwikkelen en produceren van de Peter Kaiser lijn. Er wordt erg gelet op details, en dan vooral in de kwaliteit van de stoffen, zoals het leer. Ook verwerken ze leer in de voering, wat zorgt voor een zachte, gemakkelijke binnenkant van de schoen, die zowel in de winter warm houdt, en in de zomer ademt. Aangezien dit merk al sinds 1838 meegaat, kun je zeker stellen dat ze weten waar ze het over hebben als het op ambacht aankomt, en daarnaast moet het merk wel iets bijzonders hebben, als ze al zo lang mee gaan! En dat hebben ze.

Twist.

Wat deze schoenen nou zo bijzonder maakt, is de combinatie van 180 jaar ambacht en productie, versus een modern design. Peter Kaiser zorgt ervoor dat ze schoenen niet alleen prettig zitten en comfortabel zijn, maar ook mee gaan met de tijd. Hun signature look is de klassieke zwarte pump die ze zeker ook nog in het assortiment hebben in verschillende materialen, denk suede en fluweel. Maar ook de stiletto is aanwezig, in een opzichtige kleur, en om het af te maken met een grote elegante strik op de voet. De kleuren van de Peter Kaiser damesschoenen zijn overwegend aardetinten zoals bordeauxrood, bruin, zwart en grijs, dit om te zorgen dat de schoenen altijd matchen bij je outfit! Maar het wordt nog beter; Peter Kaiser heeft speciaal voor zijn eigen lijn tasjes en clutches ontworpen in dezelfde stijl en met dezelfde stoffen en kleuren als je schoenen, zodat je je er nu van verzekerd kan zijn dat je outfit nooit meer uit de toon valt!

Pasvorm.

De algemene indruk van de Peter Kaiser schoenen is klassiek met een vleugje modern. De lijn draagt loafertjes, instappers, de klassieke pump, enkellaarsjes en stiletto’s, en de gehele lijn vormt samen één mooi geheel. De kleurpalets komen overeen, er wordt zorgvuldig op de details gelet, en de stoffen en materialen zijn gekozen met het oog op comfort.
Kijk nu zelf online voor een prachtig paar Peter Kaiser damesschoenen!

Geef een reactie